Cene stanovanj v Ljubljani se višajo

Se še spomnite nepremičninskega balona pred krizo oziroma recesijo, ko so cene stanovanj dosegale zelo visoke zneske? Nekaj podobnega nam preti tudi trenutno, saj si je nepremičninski trg po krizi že opomogel, cene pa postajajo vsak dan višje. Povpraševanje po stanovanjih je večje, zato prodaja in gradnja novih stanovanj komajda sledita velikemu povpraševanju. To je eden od razlogov za višanje cen, drugi razlog pa je ta, da imajo kupci očitno spet na voljo dovolj denarja, da vneto kupujejo stanovanja in druge nepremičnine. Tako je tudi besedna zveza nepremičnine Ljubljana zelo pogosto iskana na spletu, saj veliko ljudi želi kupiti stanovanje ali hišo v slovenski prestolnici. nepremicnine_ljubljana

Koliko stane stanovanje v Ljubljani?

Če v iskalnik vpišete ključno besedo nepremičnine Ljubljana (http://c21.si/nepremicnine/osrednjeslovenska/ljubljana.html), boste dobili približno sliko cen nepremičnin v prestolnici. Če bi nekaj podobnega naredili pol leta ali eno leto nazaj, bi videli, da so se cene v tem času občutno zvišale. Cene so se namreč zvišale tako zelo, da bi pred enim letom za določeno vsoto lahko dobili trosobno stanovanje, danes pa za takšno vsoto dobite le dvosobnega. Torej je o natančnih cenah skorajda brez veze govoriti, saj se cene iz tedna v teden višajo. Če torej želite kupiti stanovanje v Ljubljani, je čas za nakup ZDAJ!

5 nasvetov za nakup stanovanja v Ljubljani

Vsekakor je pri nakupu stanovanja najpomembnejša lokacija. Za stanovanje v Ljubljani boste seveda odšteli več denarja kot za stanovanje v okolici Ljubljane ali na drugem koncu Slovenije. Vendar boste tako bolj v središču dogajanja in se vam ne bo treba voziti daleč v službo, kar vsekakor odtehta višjo ceno. Poleg lokacije pa je pri nakupu stanovanja dobro poznati tudi naslednje nasvete, ki se vam jih splača držati, če kupujete nepremičnino:
  1. Redno spremljajte ponudbo nepremičnin preko spleta (uporabite iskalno besedo stanovanja Ljubljana)!
  1. Že pred izbiro stanovanja se pozanimajte o možnostih kreditiranja pri banki ter si naredite čim bolj podroben finančni načrt!
  1. Takoj, ko zagledate oglas, ki vam je všeč, kontaktirajte ponudnika, sicer vam lahko stanovanje pred nosom odpelje kdo drug!
  1. Ne čakajte, saj bodo cene stanovanj še naraščale!
  1. Če vam je določeno stanovanje res všeč, ga takoj rezervirajte in položite aro!