Izgubljene slike lahko dobite nazaj

Ste imeli na vašem računalniku spravljene različne fotografije s svojimi spomini iz potovanj, fotografije poroke, otrok ...? Vse to so neprecenljivi spomini. Vendar pa jih lahko v trenutku izgubimo v primeru, kadar pride do večje okvare trdega diska na računalniku. A izgubljene slike niso nujno izgubljene za večno, saj v veliki večini primerov še vedno ostanejo na disku, le pot do njih je malo bolj zapletena. Po pravici povedano, do njih ni lahko priti, a na srečo obstajajo strokovnjaki, ki se ukvarjajo prav s tem – z iskanjem izgubljenih fotografij oziroma vseh podatkov, ki so bili shranjeni na okvarjenem računalniškem disku in do katerih je po običajni poti težko ali celo nemogoče dostopati. Tudi ti strokovnjaki seveda niso vsemogočni in vam ne morejo že vnaprej obljubiti, da bodo 100 % rešili tudi vaše fotografije in podatke, a v velikem številu primerov jim to na srečo uspe in podatki ter slike so rešeni! izgubljene_slike

Spomini so neprecenljivi

Kot smo že omenili, so slike oziroma fotografije neprecenljivi spomini, katerih vrednosti pa se velikokrat zavemo šele, ko ne moremo dostopati do njih in ko se moramo soočiti z dejstvom, da smo jih morda izgubili za vedno. Izgubljene slike na trdem disku  so za veliko večino ljudi najpomembnejši podatki, ki so jih imeli na disku, zato bi naredili vse, da jih dobijo nazaj. A na srečo jim sploh ni treba narediti veliko, le prave strokovnjake morajo najti in jim zaupati to težavno delo – da rešijo njihove neprecenljive spomine, fotografije, podatke z okvarjenega diska. To je nekakšno detektivsko delo, ki se ga je treba lotiti s primerno opremo in veliko potrpežljivostjo.

Ne nasedajte mamljivim ponudbam s spleta!

Na spletu se najde različna programska oprema, ki vam obljublja pomoč pri reševanju podatkov z okvarjenega diska. A pri njeni uporabi je treba biti več kot pazljiv, saj lahko s takšnim lastnim reševanjem podatkov te le še bolj uničite oziroma z uporabo takšne programske opreme tudi strokovnjakom otežite dostop do podatkov na disku ali pa te podatke celo še bolj poškodujete. Zato se reševanja slik in drugih podatkov nikar ne lotevajte sami, sploh če gre za dragocene podatke oziroma pomembne fotografije, ki si jih ne želite izgubiti!