Komunalne storitve in odvoz fekalij

Če se v vaši greznici nabirajo usedline ... Če iz vaše greznice zaudarja ... Če imate težave s smrdečimi odtoki ... Če se iz vaše straniščne školjke širi smrad ... Če že dolgo niste spraznili greznice ... Če razmišljate o obnovi greznice ... Če vaša greznica pušča ... Če nameravate vašo greznico preoblikovati v zbiralnik za vodo ... Če ste se uspešno priključili na kanalizacijsko omrežje ... Če boste namesto greznice uporabljali malo čistilno napravo ... Potem je čas, da pokličete komunalno podjetje in naročite odvoz fekalij in vsega ostalega, kar se je skozi čas nabralo v vaši greznici! odvoz_fekalij1

Odpadna voda, fekalije, usedline in še marsikaj drugega

V greznici se nabira marsikaj oziroma vse, kar zlivamo v odtoke in v straniščno školjko. Poleg odpadne vode se v njej nabirajo tudi razni trdi delci, umazanija, prah, kamenčki, fekalije, ostanki čistil in še marsikaj drugega. Zato ni dovolj, da poskrbimo le za odvoz fekalij in vsega ostalega, kar se je nabralo v naši greznici, ampak mora komunalno podjetje poskrbeti tudi za temeljito čiščenje naše greznice tre za čiščenje vseh odplak, preden jih spusti v naravo. Zato je le komunalno podjetje usposobljeno za to nalogo in so edini, ki jim je tudi po zakonu dovoljeno opravljati to storitev. Za odvoz vsebine greznice in njeno čiščenje pa je treba poskrbeti tudi v primeru, če greznice ne boste več uporabljali, sploh če je ta že dotrajana in obstaja nevarnost, da bo začela puščati. To pomeni ekološko katastrofo kot tudi katastrofo za vaš nos, saj bo na vašem dvorišču ali vrtu oziroma v okolici greznice lahko začelo neznosno smrdeti. To se lahko zgodi tudi v primeru, ko so odplake predolgo v greznici, zato je najbolj pametno za njeno praznjenje in sanacijo poskrbeti takoj, ko ugotovite, da je ne potrebujete več.

Druge rešitve namesto greznice

Nekdaj je bila greznica najbolj napredna oblika zbiranja odpadnih voda in fekalij v gospodinjstvu, danes pa to možnost vedno bolj zamenjujejo priklopi na kanalizacijsko omrežje ter tudi male čistilne naprave, ki so sploh najboljša možnost. Če razmišljate o drugih rešitvah v ta namen oziroma gradite novogradnjo, potem se je o drugih možnostih najbolje pozanimati kar pri komunalnem podjetju, kjer vam bodo z veseljem razložili prav vse, kar vas zanima!