Najbolj vsestranski način gostovanja

VPS ali virtualno gostovanje
Razvoj računalniške tehnologije je omogočil uporabo novih načinov gostovanja spletnih strani. Trenutno uživa zelo veliko popularnost VPS ali virtualno gostovanje. Temu je tako, saj ima mnogo prednosti pred ostalimi načini gostovanja. Predvsem pa je najbolj vsestranski način poganjanja spletnih strani. Velika mera prilagodljivosti pomeni, da lahko na ta način poganjamo manj in bolj zahtevne spletne strani. Poleg tega pa lahko vedno nadgradimo lastnosti strežnika, če se naše zahteve po pasovni širini, prostoru in drugih lastnostih povečajo.

Gostovanje s svojim operacijskim sistemom

Velika prednost VPS gostovanje je ta, da vsebuje svoj operacijski sistem, prostor na disku ter pasovno širino. V to pa so všteta tudi jedra procesorja ali več procesorjev – odvisno je od paketa gostovanja. Vse to pa pomeni, da bomo imeli popoln nadzor nad delovanjem našega virtualnega strežnika. To pa nam omogoča, da:
  • Ponovno zaženemo naš VPS strežnik, če je po tem potreba
  • Uporabljamo spletno kodo, ki ni del standardizirane kode za uporabo na strežnikih
  • Si lastimo zakupljene zmogljivosti strežnika, ki si jih ne delimo z nikomer
Lastni operacijski sistem nam tudi omogoča, da lahko nameščamo na VPS strežnik različne aplikacije, ki nam pomagajo pri vzdrževanju spletne strani.

Stabilno delovanje spletne strani

VPS je popularen ravno zato, ker nudi stabilno delovanje spletne strani, ki jo poganja. To pa zato, ker imamo zakupljen prostor na disku, procesorska jedra, pasovno širino in druge zmogljivosti strežnika. Te zmogljivosti si ne delimo z drugimi uporabniki. Tako smo vedno lahko sigurni, da bo naša stran delovala s 100% učinkovitostjo. Če se obisk naše spletne strani poveča, to pomeni, da bomo potrebovali močnejši strežnik. Pri VPS gostovanju pa temu ni tako, saj lahko naš obstoječ strežnik nadgradimo. Tako lahko zakupimo dodatno pasovno širino, delovni pomnilnik, jedra procesorja in druge lastnosti. To naredi VPS izredno fleksibilno rešitev, neglede na velikost našega projekta.

Ugodna rešitev za gostovanje spletnih strani

Z napredkom tehnologije so VPS storitve gostovanja vedno bolj ugodne. To pa nam omogoča, da poganjamo tudi večje spletne strani z zelo nizkimi stroški vzdrževanja. Kvalitetni ponudniki spletnih storitev gostovanja, kot je www.domenca.com, pa imajo tudi vedno na razpolago tehnično pomoč. Tako lahko v primeru težav hitro in učinkovito odpravimo napako.
VPS gostovanje vsebuje svoj operacijski sistem, prostor na disku ter pasovno širino
VPS nudi stabilno delovanje spletne strani, spletne trgovine
Z visoko zmogljivostjo in možnostjo uporabe edinstvene kode in aplikacij, je VPS gostovanje izredno prilagodljivo za razne vrste spletnih strani. Če pa se na naši strani nenadoma poveča obisk, pa lahko nadgradimo moč svojega virtualnega strežnika. V vsakem primeru je to trenutno eden izmed najboljših načinov gostovanja majhnih, srednjih in velikih projektov.