Kam po psihoterapevtsko pomoč?

Psihoterapija čedalje bolj izgublja negativen ton in postaja vedno manjši tabu. Prav tako so vedno manj tabuizirani tudi ljudje, ki poiščejo pomoč pri psihoterapevtu. Vse bolj se zavedamo pomena kakovostnega življenja, kar pomeni tudi reševanje nekaterih čustvenih ali vedenjskih težav in silnic, ki delujejo na nas iz nezavednega. Na spletni strani mojpsihoterapevt.si je zato omočeno vsem, ki iščejo npr. psihoterapija Maribor ali psihoterapija Ljubljana, da se s psihoterapevti povežejo preko spletnega portala. Psihoterapija že dolgo ni več nedostopna in zavita v tančico skrivnosti.

Dobro osveščena javnost o psihoterapiji

Na splošno je javnost že precej dobro osveščena o tem, kaj psihoterapija je in kako deluje. Gre predvsem za to, da posameznik s pomočjo psihoterapevta deluje na sebi in na svojem dojemanju težav oziroma reševanju le-teh. A če se nekdo zanima za psihoterapijo Maribor, to sploh ne pomeni več, da mora biti storitev locirana v Mariboru. Psihoterapevti se s pacienti namreč povežejo preko spleta in pogovori potekajo online. Torej psihoterapija Maribor ni več omejena le na geografsko območje.  

Usmerjen pogovor in reševanje izvora težav

Psihoterapevti vodijo usmerjen pogovor in s posameznikom delujejo v smeri reševanja njegovih težav, ki ga ovirajo pri vsakdanjem delu in življenju na splošno. Ker gre za online oziroma spletno tehnologijo, pogovori potekajo preko videoklica v varnem tehnološkem okolju. Uporabnikom in psihoterapevtom se ni potrebno bati za varnost in zaupnost pogovora. Največja prednost tovrstne psihoterapije pa je, da je dosegljiva takoj, ni čakalnih vrst in sami si lahko izberete psihoterapevta, glede na vrsto težav.

Najpogosteje se na psihoterapijo obrnejo ljudje, ki imajo težave z odvisnostjo, strahom, anksiozno motnjo oziroma tesnobo ter z depresijo. Lahko pa se na psihoterapevta obrnete tudi če imate težave pri vzgoji, pri urejanju vašega življenja, težave v medsebojnih odnosih itd.

Tudi svetovanje preko spleta

Če vas torej zanima psihoterapija Maribor, se lahko brez težav obrnete na spletno stran mojpsihoterapevt.si, kjer se registrirate in izberete enega od strokovno usposobljenih psihoterapevtov. Ne hodite v ordinacijo in pomoč vam je dostopna po hitrem postopku. Nikar pa ne odlašajte z reševanjem težav, saj te ne bodo same od sebe izginile.