Kako do več energije?

Če ste skoraj vedno utrujeni in imate nenehno premalo energije, se vam splača razmisliti, kaj bi bil lahko vzrok za to. Hkrati pa lahko premislite tudi o uporabi različnih dodatkov, ki vam bodo pomagali dvigniti energijo in poskrbeli za vaše boljše počutje. Tak prehranski dodatek je lahko tudi guarana, superživilo iz amazonskega pragozda, ki vsebuje guaranin, naravni kofein. Tako si lahko namesto vsakdanje kavice za dvig energije in produktivnosti privoščite amazonsko super hrano! guarana

Za hitrejšo sitost in boljše razpoloženje

Guarana naj bi med drugim uravnavala občutek za sitost, čeprav študije tega ne dokazujejo. Po mnenju marsikoga pa naj bi na človeka vplivala podobno kot zeleni ali mate čaj: z zmanjšanim občutkom za potrebo po hrani, kar je odlična novica za vse, ki hujšajo. To zanimivo živilo iz amazonskega pragozda pa naj bi zaradi kofeina in drugih snovi, ki jih vsebuje, imelo tudi vpliv na izboljšanje razpoloženja. To pomeni, da boste po zaužitju tega živila imeli ne le več energije, ampak boste postali tudi boljše volje.   Sicer pa gre za tropsko rastlino, ki je podobna kavovcu in raste predvsem v Braziliji oziroma v porečju reke Amazonke. Tudi njena zrna so nadvse podobna kavi, a od nje se razlikuje po vsebnosti kofeina: zrno kave ga namreč vsebuje vsaj dvakrat manj! Zato nič nič čudnega, če se semena oziroma zrna te rastline že tradicionalno uporabljajo kot poživilo. Staroselci iz amazonskega pragozda in semen naredijo poseben prašek, iz katerega spečejo neke vrste kruh. Ta kruh nato skupaj s sladkorjem nadrobijo v vročo vodo in spijejo kot čaj.

Za ohranjanje budnosti in za boljši spomin

Čeprav se šele v zadnjih nekaj letih govori o različnih super živilih, pa rastlino, podobno kavi, ki raste v porečju Amazonke, v Evropi poznamo že zelo dolgo. V Evropo naj bi jo namreč prinesli že v 17. stoletju. Vendar pa jo danes ne pozna veliko ljudi, medem ko je njej podobna kava splošno priljubljena. Morda pa je sedaj napočil čas, da postane bolj priljubljena? Če iščete rastlino z več kofeina, ki bi vam dala tudi več energije, lahko mogoče z njo poskusite tudi vi in ugotovite, kako učinkuje na vas!  

Preberite si o tem kaj vam ponuja psihoterapija Maribor.