Kako opremiti dnevno sobo

Pri opremljanju stanovanja ali hiše ljudje največ pozornosti običajno namenijo opremi dnevnega prostora. Zato ker tam preživijo največ časa. Gledajo televizijo, gostijo prijatelje ali se kako drugače sproščajo. Pri nakupovanju opreme pomembno mesto zasedajo sedežna garnitura in pa seveda dnevni regali. Tu si ljudje radi vzamejo več časa za premišljen nakup pohištva.

Dnevni regali v preteklosti

Včasih so bili zelo popularni dnevni regali temnejših barv, ki so zavzeli celotno površino stene. Še vedno jih lahko najdemo v mnogih starejših stanovanjih. Morda ste nanje naleteli ob iskanju svojega novega doma v kakem starejšem bloku. Taki dnevni regali imajo običajno mnogo zaprtih površin, ki se jih je v preteklosti koristilo za shranjevanje vseh mogočih reči. Pogosto se je v njih nabiralo tudi marsikaj takšnega, kar bi danes označili za šaro. Dejstvo je, da več ko imamo možnosti za shranjevanje, več bomo shranjevali. Marsikdaj zaradi tega pride do kopičenja stvari, zaradi česar se v svojem domu ne počutimo več prijetno.

Kako je danes …

Danes se je moda spremenila in ljudje se pogosteje odločajo za skandinavski minimalizem v svetlih barvah in zračnih postavitvah. Več je odprtih ali zastekljenih površin, deli pohištva pa so manjši. Prostor je zaradi tega videti večji. Dnevni regali se ob tem lahko kombinirajo tudi s policami, tako da ustvarimo bolj razgiban videz. Prav tako ogledalo vizualno poveča prostor. Police služijo za knjige ali spominke, ki jih ljudje prinesejo s potovanj. Lahko pa se nanje postavi le en predmet in tako ohrani čistost in preprostost prostora. Morda pa jih pustimo kar nedotaknjene in naj ti deli pohištva govorijo sami zase. Prav gotovo bomo hitro dobili posnemovalce v vrstah prijateljev.

Pogumno v nakup

Za dnevno sobo je zares pomembno, da izberemo kose, ki jih bomo uporabljali vrsto let. Če imate možnost, se usedite v prostor in si poskusite vizualizirati, kako naj bi prostor izgledal. Veliko idej za opremo tega prostora boste našli tudi v revijah za opremljanje doma. Včasih pa prav pride tudi nasvet družinskih članov in prijateljev. Naj vam oni povejo, kaj pogrešajo pri svojih dnevnih sobah, da ne boste naredili iste napake. Ko ste enkrat odločeni in veste, kateri dnevni regali so pravi za vas, je vse, kar je potrebno storiti, le klikniti na našo spletno stran in opraviti nakup. Le pogum!