Dnevna soba v sproščenem vzdušju

V dnevni sobi v našem stanovanju nam zelo pogosto crknejo žarnice na stropni svetilki. Verjetno sem pred leti kupila res neko poceni in slabo kvalitetno stropno svetilko. Takrat sem prevelik poudarek dala na ceno in zunanji izgled, premalo pa na kakovost. Ker pa gre za glavno svetilko v dnevni sobi, nam zadnje čase pomanjkanje svetlobe res greni življenje. Končno smo se odločili, da bomo zamenjali stropno svetilko za led reflektor. Z možem sva se odločila, da nam bo letos led reflektor podaril Božiček. Dve srednješolski hčerki bosta seveda dobile še kaj, ampak kot družinsko darilo nam bo dobri mož prinesel pač nekaj kar res potrebujemo.

Različne potrebe po svetlobi

V dnevni sobi imam rada toplo svetlobo. Tako se počutim bolj domače. Medtem ko v kuhinji lažje delam in kuham z belo svetlobo oziroma nevtralnim odtenkom svetlobe. Mislim, da je za oči lažje in se manj naprezajo, če izbereš primerno svetlobo temu kar največ počneš v določenem prostoru. Led reflektor vse to omogoča s pravo izbiro led žarnice. V najini spalnici potrebujeva bolj šibko svetlobo, za branje v postelji pa imava dodatne svetilke na nočnih omaricah. Punci v svoji sobi potrebujeta močno svetlobo, saj v sobi res počneta marsikaj (ustvarjata, rišeta, šivata, se učita, zabavata itd.). V kuhinji, kjer kuhamo in se ob jedilni mizi družimo (na primer igramo karte, beremo časopise, običajno delamo na prenosnem računalniku kaj za službo...) prav tako potrebujemo zelo dobro svetlobo. V dnevni sobi pa šibkejšo, zato ker tam večinoma gledamo televizijo ali se družimo v sproščenem vzdušju. V kopalnici led reflektor poskrbi za zadostno svetlobo, imamo pa še dodatnega ob ogledalu nad lijakom, ki je namenjen predvsem za ličenje in urejanje.

Nov led reflektor tudi za dnevno sobo

Torej nam bo Božiček prinesel letos nov led reflektor. Z možem sva ga izbrala v spletni trgovini volino.hr, kjer ponujajo res ogromno izbiro led reflektorjev. Izbrala sva takega s 5 žarnicami, ki pa niso premočne in zagotavljajo še vedno neko intimno, a sproščeno vzdušje v dnevni sobi. Led žarnice zagotavljajo daljšo obstojnost, pa tudi model reflektorja je izredno estetski in modern. Nov led reflektor nam polepša dnevno sobo. Dnevni regali se lahko kombinirajo s policami da ustvarimo bolj razgiban videz. Več o tem v naslednjem prispevku.