Pograd v sobi za dva

Nekateri ljudje nimajo te sreče, da bi živeli v velikih stanovanjih. V takem primeru se morajo znajti po svoje. Sobe, ki so majhne, morajo biti opremljene tako, da so lepe na pogled in tudi uporabne. Če je v njih preveč stvari, se lahko hitro vse obrne. Že na pogled nas odbijajo, da bi sploh vstopili vanje, poleg tega pa se v njih niti ne moremo gibati. Recimo, da imamo dva otroka in eno otroško sobo. Kako jo opremiti, da bosta lahko oba zadovoljna in da se ne bosta prerivala, ko bosta hodila po njej. Površina nas omejuje, zato bo potrebno iti v višino. Če bi obe ležišči postavili na tla, potem ne bi bilo več prostora za dovolj veliko mizo, ki bi bila namenjena obema. V tem primeru se spomnimo na pograd. To je najboljša možna rešitev za nas in naša otroka.

Otrok potrebuje prostor za igranje

Čeprav je otroška soba v principu namenjena predvsem za spanje, pa se naši otroci v njih radi tudi igrajo. Prostor za igranje mora biti dovolj velik. Otrok se igranja kasneje naveliča, vsekakor pa je pri igri tudi bolj sproščen. Poleg tega lahko k sebi povabi še druge prijatelje. Ker pa svojo sobo deli z bratcem ali sestrico in je soba majhna, smo vanjo postavili pograd. Ta nam v prvi vrsti omogoča, da je soba še vedno dovolj prostorna za ostalo pohištvo ter tudi igrarije vseh vrst.

Pograd v številnih barvah

Pograd ni samo izredno praktičen, ampak je zanimiv tudi na prvi pogled. Še posebej pa to velja za tiste vrste pograda, ki je odet v primerne barve za otroke. Strokovnjaki pravijo, da jih je najbolje vdeti v sončne barve, kot so rumena, rdeča, oranžna ter podobne. Poleg barv pa otroke navdušujejo še kakšni dodatni elementi, ki poskrbijo za to, da pograd lahko postane tudi pravo malo igrišče za naše malčke. Naj ima naš pograd stopnice, ki lahko zavzamejo vlogo predalov oziroma majhnih prostorov, kamor spravljamo igrače. Pograd je lahko zasnovan tudi tako, da je del njega tudi tobogan. Otrok se bo tako lahko zjutraj, ko bo vstal, spustil po njem. Njegov dan se bo tako že navsezgodaj začel zabavno.