Polnoletnost je pomembna prelomnica

Darila za 18 rojstni dan si človek zapomni za celo življenje. Nekateri dobijo avto, drugi denar, tretji zlatnino. Marsikdo pa se veseli že samo zato, ker postane polnoleten. Vendar se ob polnoletnosti spodobi podariti malo večje in bolj posebno darilo. Še bolj pomembno pa je, da se organizira super zabava, ki si jo boste vsi povabljeni zapomnili za vedno. Če slavljenec ali slavljenka ne načrtuje takšnega rojstnodnevnega praznovanja, je lahko lepo darilo tudi zabava presenečenja, ki jo organizirate s prijatelji. V tem primeru je lahko darilo ob polnoletnosti tudi manjše vrednosti ter bolj simbolične narave. Seveda pa je pomembno predvsem to, da izberete darilo, ki bo obdarovancu ali obdarovanki pisano na kožo!

Kašna darila za 18 rojstni dan so najbolj in?

Cele generacije so kot darila za 18 rojstni dan dobivale avtomobile ali motorje. Lahko pa je lepo darilo za polnoletnost tudi plačilo priprave na vozniški izpit. Ali pa lepe počitnice oziroma potovanje. Zraven bona ali denarja za potovanje podarite še kakšno simbolično malenkost, kot je recimo potovalni šah ali kakšna miselna igra, s katero se da zamotiti na vlaku ali letalu. Zraven denarja za plačilo vozniškega izpita pa so super darilo posebne nogavice s številko 18 v obliki prometnega znaka za omejitev hitrosti. Zabavno, simpatično in sila uporabno darilo!

Nakit za spomin ni najboljša ideja

Namesto zlate verižice ali kakšnega dragocenega kosa nakita, za 18. rojstni dan raje podarite nakit, ki ne bo obležal v predalu. Večina mladih ima namreč raje pisan nakit kot kakšnega dragocenega, saj vrednost nakita zanje ni pomembna. Zato zlat nakit raje podarjajte ob okroglih obletnicah kasneje v življenju, za polnoletnost pa bo dovolj simpatična verižica, šopek rož in darilni bon oziroma nekaj denarja. No, pa tudi dobre čokolade ali kakšne druge dobrote se prav noben osemnajstletnik ali osemnajstletnica ne bo branila. 🙂

Denarja se ne podarja le v kuverti

Marsikdo bi rad podaril denar, a noče priti na rojstni dan le s kuverto. Kuverta namreč lahko deluje neosebno. Predvsem pa neizvirno. Poleg tega pa je veliko bolj zanimivo, če so darila za rojstni dan, da ni takoj jasno, kaj je v njem. Tako vsebuje element presenečenja, ki je pri obdarovanju najpomembnejši. Zato vam bo prav prišlo nekaj nasvetov, kako denar podariti na bolj inovativen način. Oziroma kako zaviti darilo, da na prvi pogled ne bo videti, da podarjate denar: - podarite lepo zavit hranilnik simpatične oblike, v katerega lahko date bankovce ali kovance, - kuverto zavijte pod darilo – recimo čokolado – pazite pa le, da je slavljenec ne spregleda! - denar zavijte v tulec in nanj pritrdite nekaj cvetja ter tako podarite prav posebne šopek.