Vsaka jih ima vsaj pet

Skrivajo se v omarah in le s težkim srcem se ločimo od njih. Ja tipična predstavnica ženskega spola jih ima vsaj pet. Večina nas ima pa še nekajkrat toliko. Govorim o ženskih torbicah. Ja priznam, moja šibka točka. V trgovini se jim ne morem upreti. In tudi ne želim se. Vsaka ženska lahko ima kakšno razvado. In to je moja. Ženske torbice (https://www.lideja.com/si/torbice.html) so pač nekaj za žensko dušo. Moški to težko razumejo, a saj imajo tudi oni svoje razvade. Na primer, oni imajo drage avte. No, potemtakem, je moja razvada še zelo ugodna.

Kakšne izbiram jaz

Moje torbice so prostorne in kvalitetne. V njej namreč skrivam pravo malo bogastvo osebnih in malo manj osebnih pripomočkov. Odkar sem mamica, so se torbe še povečale. V njih se skriva prava zakladnica tudi otroških stvari. A kljub temu, za v službo izberem elegantne in modne ženske torbice. Za prosti čas izberem velike in športne torbe. Za posebne priložnosti pa so mi všeč glamurozne in vpadljive. Še posebej obožujem, da je torbica najopaznejši modni kos na meni. Niso mi pomembni čevlji ali nakit. Pomembna mi je torbica.

Torbe naših mam in starih mam

V spominu iz otroštva imam mamino usnjeno rjavo torbo. Vedno mi je bila všeč, čeprav je sama sedaj ne bi niti slučajno imela. Ampak takrat je predstavljala mamino skrivališče. Seveda nisem smela nenadzorovano brskat po njej. Mogoče me je ravno zato tako premamila. Vedno se je v njej našlo kaj zanimivega. Še posebej všeč so mi bila mamina ličila in drugi lepotilni pripomočki. Mamina ženska torbica je tudi dišala po njenem parfumu. Zanimivo, kakšni spomini ostanejo iz otroštva. Navidezno popolnoma nepomembni, a usidrani v podzavest otroka, ki želi biti kot mama. V časih mojega otroštva je bilo malo drugače kot je sedaj. Ženske torbice so bile skrbno izbrane za uporabo dlje časa. Običajne ženske jih niso menjale tako pogosto kot sedaj. Takrat so bili pač drugi časi. Na voljo je bilo precej manj izbire pri vseh izdelkih. Da si našel nekaj všečnega, si moral imeti že prav srečo. Vsaj tako mi je pripovedovala mama.   Vas morda zanima toaletna torbica? Potem si preberite članek na to temo.